Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Publikováno: 22. března 2024 | autor Redakce
latitude-5550.jpeg

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené neuprocesory nabídnou firemním zákazníkům vyšší produktivitu a snazší spolupráci v éře hybridní práce.

Vedle vylepšených možností komunikace zaujmou delší výdrží na baterie nebo pokročilou diagnostikou kybernetických hrozeb. Prodej notebooků Dell Latitude s podporou AI začne v březnu, model 2v1 Latitude 7350 Detachable se na trh dostane v průběhu druhého čtvrtletí.

„Počítače řady Latitude podporují naše zákazníky v digitální transformaci již třicet let. Nyní jim budou pomáhat k ještě lepším výsledkům v éře umělé inteligence,“ říká Petr Zajíček, Client Solution Field Product Manager ze společnosti Dell Technologies. „Představujeme naše nové portfolio firemních počítačů se zcela novými schopnostmi pro využití AI na moderním pracovišti. Naše AI PC postavené kolem procesoru Intel Core Ultra změní oblasti spolupráce, komunikace nebo kyberbezpečnosti.“

latitude-7350.jpeg

Novinky v rodině notebooků Dell Latitude těží z nasazení procesorů Intel Core Ultra s technologií Intel vPro a novou interní architekturou s neuroprocesorem (NPU). Ty představují největší posun u značky Intel za posledních 40 let. Procesory podporují více než 100 aplikací a 300 funkcí optimalizovaných umělou inteligencí, které do hybridního pracovního prostředí přinášejí vyšší produktivitu, lepší zabezpečení a efektivnější spolupráci. Dedikování úloh umělé inteligence neuroprocesoru zlepšuje celkový výkon zařízení a prodlužuje životnost baterie. Například při videohovorech přes Zoom přináší schopnost NPU převzít AI funkce, jako je automatické nastavení záběru kamery, rozostření pozadí nebo sledování očí, v kombinaci s energetickou úsporností procesorů Intel Core Ultra až 38 % vyšší výdrž baterie.

Dalším přínosem nasazení podpory umělé inteligence je další posílení bezpečnosti. Notebooky Latitude disponují vestavěnou funkcí detekce zranitelností, která pomáhá podnikovému IT předcházet útokům na úrovni zařízení.  Proaktivně vyhledává veřejně oznámené bezpečnostní chyby a poskytuje doporučení k nápravě. Tato funkce bude k dispozici od dubna 2024, nejprve pro zranitelnosti systému BIOS.

Dell Latitude 7350 Detachable: Bezkonkurenční spolupráce

Zařízení 2v1 Latitude 7350 Detachable spojuje všestrannost elegantního a lehkého tabletu s výkonem notebooku. Volitelná odnímatelná klávesnice a podpora ovládání dotykovým perem umožňuje plnohodnotnou práci v kanceláři i na cestách. Výkon zařízení podporuje pokročilé řešení chlazení, včetně inteligentních termálních režimů. Díky tomu běží zařízení v režimu notebooku až o 51 % rychleji.

latitude-7350-2.png

V rámci svého segmentu Latitude 7350 Detachable překonává konkurenci vybavením pro spolupráci. Notebook je osazený dvojicí 8MP kamer s vysokým rozlišením. Přední disponuje technologií HDR pro vysoce kvalitní obraz v komplikovaných světelných podmínkách. 3K displej má technologii ComfortView Plus, která snižuje vyzařování škodlivého modrého světla. Jako první firemní notebook s odnímatelnou klávesnicí na světě má Latitude 7350 Detachable tzv. „Colaborative Touchpad“. Jedná se o polohovací zařízení s ovládáním pro Microsoft Teams a Zoom. Nový neurální procesor umožní efektům Windows Studio automaticky udržovat uživatele v záběru, rozmazat pozadí a provádět korekci „očního kontaktu“.

Dell Latitude 7350 Detachable přináší také mnoho inovací v oblasti udržitelnosti. Šasi obsahuje 90 % recyklovaného hořčíku, výklopný stojánek 75 % recyklovaného hliníku a rámeček baterie 90 % recyklovaného plastu. V průběhu roku 2024 se nová generace notebooků Latitude začne dodávat s bateriemi obsahujícími 50 % recyklovaného kobaltu. Latitude 7350 Detachable je také nejsnáze servisovatelným pracovním 2v1 notebookem na světě – má vyměnitelnou baterii, displej, modul WiFi nebo SSD.

AI PC na cesty i do kanceláře: Rodina modelů Dell Latitude s procesory Intel Core Ultra

Vyspělé procesory Intel Core Ultra s podporou umělé inteligence nasazuje Dell Technologies napříč modely Latitude. Vrcholem je notebook 2v1 Latitude 9450 s atraktivním designem a pokročilými funkcemi pro komunikaci a spolupráci. Jako nejmenší 14palcový pracovní počítač na světě je předurčený pro manažery, obchodníky a konzultanty. Klávesnice bez mezer tvoří jednolitou plochu se širokými klávesami. Jejich mírné prohnutí zlepšuje hmatovou odezvu. Mini-LED podsvícení snižuje spotřebu energie klávesnice až o 75 %, tím přispívá k prodloužení výdrže na baterii. Latitude 9450 2v1 se může pochlubit dotykovým touchpadem s ovládacími prvky pro Microsoft Teams a Zoom (tzv. „Colaborative Touchpad“), displejem QHD+ Infinity Edge, reproduktory směřujícími vzhůru a novou webovou kamerou s podporou HDR. Notebook je připravený na příchod WiFi-7. Rychlejší bezdrátové přenosy dat se schopností využívat AI ke zefektivnění spolupráce posunou zážitek z hybridní práce na novou úroveň.

latitude-9450.png

Inovace najdeme také v řadě Latitude 7000. Její pestrá nabídka zahrnuje notebooky velikostí 13, 14 a 16 palců s možností provedení 2v1. Nechybí vylehčené modely Latitude 7350 a 7450 Ultralight. S hmotností pouhých 0,98 kg, respektive 1,05 kg poskytují výkon AI PC v mimořádně přenosném provedení. Vedle nových procesorů Intel Core Ultra nabídnou ultralehké modely také „Collaboration Touchpad“, 5MP kamery a kvalitní reproduktory směřující vzhůru pro kvalitnější poslech.

latitude-5550.jpeg

Řada Latitude 5000 je symbolem flexibility, škálovatelnosti a bezpečnosti s cenovou politikou vycházejí vstříc potřebám širokého nasazení. Modely Latitude 5000 jsou od základu navrženy jako udržitelné díky materiálům. Využití v ní našly recyklované plasty nebo uhlíková vlákna, materiály z obnovitelných zdrojů a plasty z pobřežních oblastí (tzv. „ocean-bound plastics“). Hardwarové inovace zahrnují například webové kamery s HDR nebo DDR5 RAM. Nové modely připravené pro AI jsou k dispozici jako 13", 14" a 15" notebooky, resp. 13" zařízení 2v1.

latitude-5550.png

Rodina modelů Latitude 3000 nabízí ve firemní třídě cenově dostupné, ale výkonné AI PC notebooky s procesory Intel Core Ultra. Také zde si zákazníci mohou vybrat pokročilou techniku jako webové kamery s HDR nebo DDR5 paměti RAM.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.