Honor Magic6 Pro – Jaký je aktuálně nejkvalitnější fotomobil na našem trhu?

Publikováno: 1. května 2024 | autor Redakce
bvlgari-pro-rgb-16-9-dxo-kv-en.jpg

Po zprávách od kolegů z asociace EISA a ze světa nadnárodních testů (DXO) jsme si tento pěkný smartphone s trojitým zadním fotoaparátem ve hvězdném prstenci (že by designéři už při přípravě hvězdnou kariéru svého výtvoru předpokládali?) prostě museli půjčit. Tomu neodoláš, že?

S každým takovým telefonem je třeba se pár dní sžít. Díky českému zastoupení Honoru a jeho agentuře se nám podařilo dostat černý exemplář téměř na dva týdny. I když jsme je nemohli přímo jemu celé věnovat, stal se příjemným redakčním společníkem.

honor-discover-the-magic-global-launch-event-press-release.jpg

Bylo to dobré poznávání, přestože někdy až obtěžující nucení se přihlašovat k různým propojením od Googlu a Microsoftu po přihlášení k Wi-Fi dává dost zabrat. Ale to už je dnešní svět, tito internetoví obři nechápou, že člověk může mít takový přístroj jen půjčený a nepotřebuje ho hned „narvat“ a propojit se všemi osobními daty. Pojďme k věci.

Přestože se jedná o velmi rychlý přístroj, kterým můžete snímat pěkně ostré snímky sportovců i rychle jedoucích závodních aut, naše kroky vedly do jarní přírody, do zelených zákoutí a na louky k lesu.

3000-g.jpg

Zaujala práce s různou světelností, tedy s nastavováním clony v profesionálním režimu

Tento přístroj opravdu vyniká výbornou světelností. Kamerový systém Falcon nové generace je vybaven novou a dle výrobce „ultra velkou variabilní clonou“, která uživatelům umožňuje ovládání v rozmezí f/1,4 a f/2, samozřejmě v profesionálním režimu. Tato fotografická funkce, kterou dříve narozené smartphony postrádaly, umožňuje přesné nastavení hloubky ostrosti na fotografiích a přizpůsobení preferencím uživatelů.

honormagic6pro---packshot---picture-1---master.jpg

Clona se navíc plynule přepne na f/1,4 v profesionálním režimu a v prostředí se slabým osvětlením, což zvyšuje příjem světla o více než 100 % – a to už je fakt hodně (ale stačí počítat, že?). Díky této variabilitě clonění umožňuje Honor Magic6 Pro uživatelům snadno přepínat mezi pořizováním snímků s přirozeným bokehem a vytvářením ostřejších fotek, které zachycují jak vybraný objekt, tak pozadí ve větších detailech i v rušných výše zmíněných rychlých sportovních a hektických situacích.

Nový snímač Falcon Camera H9000

Kromě schopností umělé inteligence má profesionální systém tohoto přístroje, který jeho výrobce nazval Falcon, 1/1,3″ snímač „Super Dynamic Falcon Camera H9000 HDR“, který umožňuje pořizovat hodně detailní snímky a zlepšuje jas v širším rozsahu světelného spektra.

honormagic6pro---city-picture-1---16x9.jpg

Díky upravenému HDR snímači dosahuje Honor Magic6 Pro opravdu obrovského zvýšení dynamického rozsahu ve srovnání s modelem Magic5 Pro (výrobce uvádí až o 210 %), což je opravdu znát a umožňuje to mnohem přesnější reprodukci barev i v situacích s intenzivním světlem. Lze tak pohodlně bez námahy pořizovat fotografie nepřepálené a s jemnými detaily a zachovanými světly i stíny.

Displej a jeho zobrazení přirozených tónů

Nebyli bychom to my, abychom se nevrhli na kvalitu reprodukce obrazu. Jaký je tedy velmi vychvalovaný zaoblený displej? Jen tak mimochodem, nový smartphone Honor Magic6 Pro obsahuje funkci Natural Tone Display, která dynamicky přizpůsobuje displej tak, aby zdůrazňoval přirozené barvy ve vztahu k okolnímu prostředí. Tato pokročilá funkce jde nad rámec tradičního nastavení vyvážení bílé tím, že bere v úvahu úroveň jasu okolí.

-dsc6727.jpg

Díky inteligentnímu přizpůsobení displeje poskytuje toto zařízení optimální vizuální zážitek, snižuje únavu očí a zvyšuje celkový komfort sledování. Ať už za jasného denního světla nebo ve slabě osvětleném prostředí funkce Nature Tone Display zajišťuje, že si může uživatel doslova vychutnat právě vytvořený obrazový obsah s větším pohodlím a v přirozenějším vizuálním podání.

Malá poznámka k displeji obecně: uživatelé Honoru Magic6 Pro (tedy nejen fotografové a videonadšenci) si mohou přizpůsobit své zařízení tak, aby vyhovovalo jejich preferencím pomocí různorodé škály designů displeje na celou obrazovku. Zařízení nabízí různé možnosti, jako jsou třeba režimy hodin, hudby, alba a videa, což umožňuje vybrat si téměř naprosto vlastní design.

-dsc6730.jpg


Hlavní (alespoň ty foto-video) vlastnosti

Rozměry:

  • Výška: 162,5 mm
  • Šířka: 75,8 mm
  • Hloubka: 8,9 mm
  • Hmotnost: PU kůže 225 g, sklo 229 g

Displej:

  • Displej: 6,8″ LTPO plovoucí, zaoblený na čtyřech hranách
  • Barevný gamut: 1,07 miliardy barev, 100 % DCI-P3, HDR10+
  • Obnovovací frekvence: až 120 Hz Smart Refresh5
  • Špičkový jas HDR: až 5000 nitů
  • Rozlišení: 2800 × 1280 pixelů, PPI: 453
  • Certifikace Dolby Vision
  • Super dynamický displej s živými barvami

Zadní fotoaparát:

  • Next Generation Honor Falcon Camera System:
  • 180Mpx periskopický teleobjektiv (1/1,4″, f/2,6, 2,5× optický zoom, 100× digitální)
  • 50Mpx dynamický hlavní Falcon H9000 (f/1,4–2 s možností nastavení clony OIS)
  • 50Mpx ultraširokáč (f/2, 122° FOV)
  • Algoritmus Honor Falcon Capture – AI Motion Sensing capture v plném rozsahu

Zabudované senzory:

  • SMA aktuátor (AF + OIS 2 in 1)
  • Multispektrální snímač teploty barev
  • Senzor blikání

Přední fotoaparát

  • 50Mpx ultraširoká kamera a k ní senzor 3D TOF

Video:

  • 4K 60 obr./s, 3840 × 2160 pixelů

Baterie:

  • Křemíko-uhlíková baterie 5600 mAh druhé generace s výběrem buď 80W drátového nebo 66W bezdrátového nabíjení a samozřejmě SuperCharge.

Konektivita

  • Typ C, USB 3.1

Paměti

  • Telefon je v jedné paměťové variantě 12+512 GB.

Design

Můžete ho mít ve dvou barevných provedeních: černé (Black) a zelené (Epi Green – má veganskou kůži na zadní straně)

Další a další vlastnosti, které si určitě rádi nastudujete na webu výrobce. Běží na Androidu 14 a je velmi odolný – (a) ochranná vrstva z nanokrystalů, b) SGS sklo odolné vůči pádu, c) certifikát s pěti hvězdičkami.


krajina-s-f-2-protisvetlo.jpg

krajina-s-f-1-4-protisvetlo.jpg

Co říci závěrem?

S cenou 30 990 Kč (v zaváděcí akci byl za 25 990 Kč), za kterou se v době našeho dubnového testu prodával, se jedná o mimořádně pokročilé foto a video zařízení, které směle konkuruje fotografickým přístrojům nejen v této cenové kategorii. Sobecky lze říci, že Honor Magic6 Pro překonává některé vlajkové lodi konkurence v pro nás klíčových oblastech, což z něj činí vynikající volbu pro fotografování chytrými telefony.

vysoke-rozliseni-prosim-vyrez-strktury-kamene.jpg

Se svým 180Mpx periskopickým teleobjektivem nabízí zařízení výjimečné možnosti zoomování a velký výkon při slabém osvětlení. Navíc kvalita jeho 50Mpx ultraširokoúhlého fotoaparátu dále zvyšuje jeho všestrannost při pořizování ostrých a kvalitních záběrů. Vysoká frekvence 4320 Hz zajišťuje pohodlné zážitky při sledování videa a her. Lze jej každému foto i video nadšenci okamžitě doporučit na cesty i denní používání včetně náročnějších okamžiků při sportu, v divoké přírodě i na cestách (vynikající pro street a architektonické památky).

vysoke-rozliseni-clona-f-2-prosim-detal-vyrezu-procenta.jpg

Pozitiva

  • Vynikající foto i video vlastnosti i za slabého osvětlení
  • Velmi příjemný displej
  • Pohotový a rychlý
  • Odolný s dlouhou výdrží baterie

Negativa

  • Zaoblený displej nemusí konzervativním fotografům vyhovovat při delším focení

vysoke-rozliseni,-prosim-vyrez-ostreho-detailu-procenta.jpg

Jeho nastavitelná clona a displej, které jsme blíže testovali, jsou opravdu vynikající, a proto i naše známka za celkový test. Přístroj vyniká vysokou výdrží baterie i při velkém (video) zatížení, nepřehřívá se a je neuvěřitelně rychlý. Pro focení a natáčení doporučujeme vhodný obal pro stabilnější držení.

supermakro-clona-f-2-ostreni-na-stred.jpg

rezim-makro-ostreni-na-stred,-clona-f-2.jpg


Celý článek najdete v květnovém FotoVideo

Doporučujeme také výhodné předplatné s dárkem!


fv05-24-obalka-web3.jpg

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.